Kanters-bhv.nl

BHV – Zorg – Medisch

Help, mijn haar is futloos!

De laatste tijd was mijn haar behoorlijk futloos. Ik had het net laten knippen maar zelfs daarna hing het nog in trieste slierten langs mijn gezicht. Ik heb geprobeerd vaker mijn haar te wassen, toen weer minder vaak, maar het hielp allemaal niet. Ik heb verschillende haarmaskers geprobeerd, maar ook die maakte mijn haar niet mooier. Toen alle smeersels en middeltjes niet hielpen, besloot ik het op een natuurlijke manier aan te pakken. Pure arganolie was de laatste hoop die ik had om mijn haar wat op te doen leven. Al na een paar zelfgemaakte haarmaskers zag ik resultaat!

Een natuurlijke haarmiddel

Arganolie wordt vaak gebruikt in de huidverzorging, maar het werkt net zo goed met haar. Het middeltje bevalt veel vitamines, en dat allemaal uit een natuurlijke bron. Arganolie komt namelijk rechtstreeks uit de natuur: de noten van de arganboom worden geraapt, ontveld en geperst en zo ontstaat de olie. Arganolie voor haar gebruiken zorgt ervoor dat je haar de voeding krijgt die het nodig heeft. Hierdoor gaat het weer helemaal glanzen en stralen! Ik heb best een flinke bos haar, dus ik heb wat meer olie nodig dan de meesten. Toch zijn enkele druppels genoeg, waardoor je lang met een potje doet.

Arganolie in het haar aanbrengen

Je kunt je haar op meerdere manieren verzorgen met arganolie. Je kunt het in je hoofdhuid masseren of zelf een haarmasker maken en deze wekelijks aanbrengen. Je kunt het ook voor je hele haarlengte gebruiken. Wat ik zelf het meest doe, is een paar druppels arganolie in de punten van mijn haar masseren. Door de genezende kenmerken van arganolie krijgen mijn gespleten haarpunten de kans om weer te herstellen. Daardoor ziet mijn haar er weer eens stuk levendiger uit. Daarnaast voorkomt het ook nieuwe gespleten punten omdat mijn haar door de olie niet meer zo droog is. Mijn kapsel voelt inmiddels weer helemaal als nieuw.