Kanters-bhv.nl

BHV – Zorg – Medisch

Je acne onder controle houden

natuurlijke gezichtsverzorging 6

Het blijft een ding waar we als mensen nog steeds niet volledig uit zijn: de werking van onze huid. Het liefst willen we deze zo schoon, glad en mooi mogelijk houden maar helaas lukt dit niet altijd. Wanneer onze poriën verstopt raken kan het zijn dat er puistjes en oneffenheden ontstaan. Tijdens onze puberfase is dit meestal het heftigste. De hormonen in ons lichaam zorgen ervoor dat er acne kan staan. Deze kunnen bijvoorbeeld op de rug, borst of schouders zijn, maar ook in het gezicht. Wanneer je dit zo goed mogelijk onder controle wilt houden, is het belangrijk om een goede huidverzorging acne te hebben.

Hoe ontstaat acne precies?

Wanneer je je acne onder controle wilt houden, is het belangrijk om te weten hoe het zich vormt. Zoals eerder gezegd, in de pubertijd maken we meer hormonen aan in ons lichaam. Dit zorgt ervoor dat onze talgkliertjes meer talg aanmaken en de bovenste laag van de huid dikker wordt. Deze combinatie resulteert erin dat kliertjes makkelijker verstopt raken of zelfs gaan ontsteken door teveel talg of huidschilfers. Hoeveel last je hebt van acne kan ook erfelijk zijn. Er zijn een aantal mythes waardoor acne zou ontstaan, maar dit ontstaat in de meeste gevallen niet door onder andere voeding, make-up, stress of veel zweten.

Wat kan ik er tegen doen?

Hoewel het moeilijk is om je acne volledig onder controle te hebben, zijn er een aantal adviezen die je sowieso kunt opvolgen. De belangrijkste: blijf zoveel mogelijk van je huid af. Dit houdt in, ga er niet aan krabben of peuteren en knijp de puistjes niet uit. Zorg daarnaast voor een goede huidverzorging acne. Kijk naar de juiste producten en wanneer je jouw huid goed blijft reinigen en gezond houdt kan dit zeker schelen bij jouw acne. Blijf daarnaast je huid beschermen. Je huid verbranden in de zon helpt namelijk niet tegen acne en zorgt alleen maar voor een onnodige beschadiging.