Kanters-bhv.nl

BHV – Zorg – Medisch

Kroonluchters voor elk interieur: hoe je een leuk ontwerp vindt

Een mooie kroonluchter kan echt een blikvanger zijn in je interieur. Het kan je kamer een luxe uitstraling geven en zorgt voor een warme sfeer. Maar hoe kies je een goede kroonluchter voor jouw interieur? In deze blog geven we tips en inspiratie om een goede match te vinden.

Het eerste waar je op dient te letten bij het kiezen van een kroonluchter, is de stijl van je interieur. Als je een modern interieur hebt, is het niet altijd slim om te gaan voor klassieke kroonluchters. Andersom geldt hetzelfde. Zoek inspiratie op internet of ga langs bij woonwinkels om te kijken welke stijlen bij jou passen.

Kijk naar de grootte van de kroonluchter

Het volgende waar je naar kunt kijken, is de grootte van de ruimte waarin de kroonluchter komt te hangen. Een te kleine kroonluchter kan in een grote ruimte een beetje verloren gaan, terwijl een te grote kroonluchter de ruimte kan overweldigen. Kijk goed naar de afmetingen van de kroonluchter en meet de ruimte waarin hij komt te hangen op. Zo weet je zeker dat je de goede maat kiest.

Wil je echt een statement maken met je kroonluchter? Kies dan voor een bijzondere vorm of een opvallende kleur. Zo kan een zwarte kroonluchter echt een eyecatcher zijn in een witte ruimte. Of ga voor een kroonluchter met druppelvormige kristallen voor een luxe uitstraling. Durf te experimenteren en zoek iets wat past bij jouw persoonlijkheid.

Als je eenmaal een goede kroonluchter hebt gevonden, is de plaatsing van groot belang. Hang de kroonluchter bijvoorbeeld boven de eettafel, in de hal of in de slaapkamer. Zorg dat hij op een plek hangt waar hij goed tot zijn recht komt. Let ook op de hoogte van het plafond, zodat je weet hoe lang de ketting moet zijn om de kroonluchter op een goede hoogte hangen.

Hou het simpel

En dan nog een laatste tip: hou de rest van je interieur simpel. Als je een opvallende kroonluchter in huis hebt gehaald, hoeft de rest van de kamer niet te schreeuwen om aandacht. Door te spelen met rustige tinten en materialen creëer je een mooi en gebalanceerd geheel.

Samenvatting 

Een kroonluchter kan echt wat toevoegen aan je interieur, maar hij moet wel passen bij de rest van de kamer. Let goed op de stijl van je interieur, de grootte van de ruimte en de plaatsing van de kroonluchter. Durf te experimenteren met vormen en kleuren, maar zorg dat het geheel niet te druk wordt. Als je deze tips volgt, vind je zeker een goede kroonluchter voor jouw interieur.

Meer verhalen