Kanters-bhv.nl

BHV – Zorg – Medisch

Goed verzekerd van de beste zorgpremie

Ieder jaar in oktober komen de zorgverzekeraars met hun nieuwste zorgpremie voor het aankomende jaar. Het is ieder jaar weer een verrassing of de premie hoger of lager zal gaan uitvallen voor jou. Feit is dat natuurlijk dat je toch naar je gevoel nog altijd teveel betaalt voor een verzekering die je nooit nodig hoopt te hebben. Het is daarom een verstandig idee om nu al te zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering 2017. Je hebt er de tijd voor tot eind december 2016, maar tegen die tijd staat je hoofd waarschijnlijk allang naar andere zaken. Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw zorgverzekering 2017 geven we je nu wat nuttige tips.

overstappen_zorgverzekeraar-300x160

Persoonlijke aandacht of via een app
Wanneer je een zorgverzekering afsluit kijk je natuurlijk in eerste instantie naar de prijs van de basisverzekering per maand. Je zal zien dat daar niet heel veel verschillen in zitten. Je kan dus beter kijken naar het imago en de werkwijze van de zorgverzekeraars zelf. Een grote zorgverzekeraar zal tegenwoordig graag zijn zaken doen via Whatsapp. Dit is natuurlijk ideaal wanneer jij snel klaar wil zijn met je contacten, en wanneer je weinig met je zorgverzekeraar te bespreken hebt. Heb je wel wat regelmatiger contact met je zorgverzekeraar dan kan het geen kwaad om te gaan voor een zorgverzekeraar die persoonlijke aandacht heeft voor jou als verzekerde. Een meedenkende medewerker aan de telefoon kan jou behoorlijk wat werk besparen. Het kan zijn dat je voor die service iets per maand meer moet betalen maar dan gaat het echt niet om grote bedragen.

Het eigen risico
Zie je een zorgverzekeraar die een wel heel lage premie hanteert, dan is er meestal wat aan de hand. De zorgverzekeraar haalt het premie bedrag in dat geval op een andere manier binnen. Veelal is de prijs van de zorgverzekering die jij ziet er één die is berekend aan de hand van een hoger eigen risico.
Mensen die nooit ziektekosten declareren zullen sneller geneigd zijn om zo’n verzekering af te sluiten. Ze sluiten dan een eigen risico van bijvoorbeeld 1000 of 1200 euro af. Dit drukt de premie, maar als er dan onverwacht iets gebeurt krijg je een hoge rekening op je deurmat.

Gecontracteerde zorgverleners en overige service
Wanneer jij wel gebruik maakt van de diensten van een ziekenhuis is het goed om na te gaan of dat ziekenhuis wel gecontracteerd is door de zorgverzekeraar van jouw keuze. Is dat zo, dan worden rekeningen rechtstreeks betaald en krijg jij hooguit het eigen risico te zien. Is een ziekenhuis niet gecontracteerd, dan heb je kans  dat jij minder of geen vergoeding krijgt van je zorgverzekeraar voor een behandeling. Daarbij mag je nog selecteren op overige services van een zorgverzekeraar. Biedt de zorgverzekeraar een extra vergoeding bij brillen of een korting op een abonnement bij een sportschool? Het zijn allemaal zaken die een zorgverzekeraar interessant voor jou maken.