Kanters-bhv.nl

BHV – Zorg – Medisch

Dit is wat er aankomend jaar veranderd aan de zorgverzekeringen

Medio november kunnen we weer kiezen! U kunt immers weer kiezen of u bij uw zorgverzekeraar gaat wonen of een nieuwe verzekeringsmaatschappij kiest. We moeten voor eind december een keuze maken. Maar wat verwachten we in het algemeen voor het nieuwe jaar van de ziektekostenverzekering? In dit artikel laat ik je kennismaken met drie aspecten die je mening kunnen veranderen.

Elk jaar zijn er verschillen. In feite zijn er elk jaar veel verschillen, maar het is niet de moeite waard alle informatie zelf te kennen. Bij Zorgkiezer hebben we de drie belangrijkste wijzigingen in de zorgverzekeringen in 2021 op een rijtje gezet.

Punt 1. De zorgtoeslag zal stijgen

De eerste is positieve verandering! Vooral degenen met een iets lager inkomen hebben er baat bij, omdat zij aankomend jaar meer zorgtoeslag krijgen. Dit is het gevolg van verwachte premieverhogingen (punt 2) en collectieve kortingen (punt 3). We zullen zien dat alleenstaanden 67 euro meer krijgen en meerpersoonsgezinnen tot 95 euro.

Punt 2. De zorgpremie zal stijgen

In totaal stijgen de premies met ongeveer 37 euro. Dat houdt in dat dit dus ongeveer drie euro per maand extra zal gaan kosten. Gebruik deze nummers echter niet exact, het zijn slechts richtlijnen. Uiteindelijk beslist de zorgverzekeraar zelf. We weten dat DSW als uitschieter de premie voor zorgverzekeringen met 72 euro zal gaan verhogen. Daarom is het erg belangrijk om uw zorgverzekering te vergelijken met zorgvergelijkers!

Punt 3. De kosten van de collectieve kosten zullen halveren

Volgend jaar wordt de korting voor een collectieve zorgverzekering verlaagd van tien procent naar maximaal vijf procent. Daarom is het ook belangrijk om uw zorgverzekering opnieuw te vergelijken, want de verwachte premieverhoging is 103 euro en tweederde van de Nederlanders krijgt er last van.