Kanters-bhv.nl

BHV – Zorg – Medisch

Wat is er belangrijk aan het verzorgen van je huid?

natuurlijke gezichtsverzorging 10

Je huid, misschien wel het belangrijkste van je lichaam waar je goed voor moet zorgen. Huid is namelijk het eerste wat mensen zien. Het skelet zit er natuurlijk onder. Oke, niet grappig. We willen graag dat onze huid er gezond en goed uitziet. Omdat huid het eerste is wat mensen zien, wil je natuurlijk dat het straalt, zodat mensen een eerste goede indruk hebben. Je hebt je kast misschien wel vol staan met allerlei crèmes, zoals huidverzorging acne (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/huidproblemen/acne-en-puistjes). Maar wat heb je aan die cremes? Dus wat is er dan precies zo belangrijk bij het verzorgen van je huid?

 

Houdt je huid goed schoon

Het allerbelangrijkste bij het verzorgen van je huid, is dat je de huid goed schoon houdt. Naast dat je het dus goed moet wassen, en dan het liefst elke dag. Is het dus ook belangrijk dat je als vrouw je make-up eraf haal ’s avonds. Het is logisch dat je na een lange dag werken of na een feestje moe bent en je wil graag zo snel mogelijk in bed liggen. Maar haal echt eerst die make-up eraf. Je huid wordt namelijk heel slecht als je elke nacht met make-up op slaapt. Dus hup, nog even wachten met naar bed gaan, snel tandenpoetsen en de make-up eraf.

 

Begin maar met wassen en smeren

Maar met wassen ben je er nog niet helemaal. Het is ook goed om daarna een crèmepje op de huid te smeren. Het is dan wel van belang dat dit crèmepje ook echt bij je huid past. Je moet dus op zoek gaan naar de juiste producten voor je huid. Dus, huid goed wassen en daarna insmeren met een crèmepje, bijvoorbeeld eczeem creme. Het klinkt misschien heel logisch en simpel, maar mensen vergeten het snel en hierdoor gaat je huid beetje bij beetje achteruit. Dus wassen en smeren maar!