Kanters-bhv.nl

BHV – Zorg – Medisch

Geef je huid een extra boost met een serum

Een serum wordt door veel mensen als extra verzorgingsmiddel gezien en dat is het vaak ook. Je kunt het naast een speciale crème gebruiken en dit dagelijks opbrengen op je huid maar een kuur met een bepaald serum werpt ook vaak zijn vruchten af.

Serum voor een droge of vette huid

Welk serum je kiest hangt van meerdere dingen af. Je kijkt om te beginnen naar wat voor huidtype je hebt. Een serum is voor iedere huid te koop dus of je nu je een wat vettere of juist een droge huid hebt maakt niet uit. Ook voor een jongere of juist wat oudere huid kun je een geschikt serum kopen. Serums worden gemaakt op basis van olie of water. Als je voor een serum kiest dat met olie gemaakt is, is dit uitermate geschikt om een droge huid te voeden. Heb je een wat vetter huidtype? Dan is het beter een serum te kiezen op basis van water omdat je huid er anders alleen nog maar vetter van wordt. Een serum op basis van water zorgt voor een goede reiniging van de huid en maakt deze vrij van onzuiverheden.

Doel van het serum

Een serum koop je met een bepaalde bedoeling. Je kunt het dagelijks gebruiken maar het is ook uitermate geschikt als kuur van bijvoorbeeld een paar weken. Als je huid wel een oppepper kan gebruiken omdat deze droog geworden is onder invloed van het koude weer of je juist door de zon pigmentvlekjes gekregen hebt kun je ook daarvoor een serum gebruiken om dit tegen te gaan. Een serum voor je huid koop je bij de drogist of bestel je online. Omdat er zoveel soorten te koop zijn en de prijzen ervan sterk uiteen kunnen lopen kies je het beste voor een serum dat zeker bij je huidtype past. Daarnaast kijk je ook naar wat het doel is dat je ermee hebt.

Bestel een serum online

Voor een goed serum en een uitgebreid aanbod kun je bij diverse webwinkels terecht. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens bij Dermarolling.nl. Zij hebben een ruim assortiment aan cosmetische producten maar ook voor veel soorten huidverzorgingsproducten kun je er terecht. Bestellen is eenvoudig en als je een bestelling geplaatst hebt kun je deze al de volgende dag thuis verwachten.

Ook voor dagelijks gebruik

Een serum kan gebruikt worden als kuur maar het is ook een goede optie om het serum dagelijks te gebruiken. Je kunt dit doen ter vervanging van een crème maar in combinatie ermee kan ook. Het serum is vrij dun en de regel is dat je een dunne vloeistof als eerste aanbrengt op je huid. Het serum doe je dus als eerste, eventueel gevolgd door een dag- of nachtcrème. De meeste serums hoef je maar eenmaal daags aan te brengen maar lees altijd goed de gebruiksaanwijzing die erbij zit door. Dan weet je ook hoe vaak je het serum dient te gebruiken om effect te krijgen maar ook hoe je het op de beste manier kunt aanbrengen. Als je ervoor kiest het serum ’s avonds te gebruiken zorgt dit ervoor dat het goed in kan trekken en je huid niet meer in aanraking komt met vuil van buitenaf. Zo heeft het serum het meeste effect.

Lees de informatie door

Vind je het moeilijk om het juiste serum te kiezen? Lees dan de informatie die bij de verschillende producten gegeven wordt eens goed door. Er staat vermeld wat er allemaal in het serum zit en waarvoor het geschikt is om te gebruiken. Als je bijvoorbeeld voor een bepaald bestanddeel allergisch bent is het wijs een alternatief te zoeken want je wilt uiteraard niet dat het irriterend werkt.

Lees de ervaringen van andere mensen

Vind je de keuze voor het juiste serum nog altijd een moeilijke? Lees dan ook eens wat andere mensen er van vinden. Als zij een bepaald serum reeds voor jou uitgeprobeerd hebben kunnen zij je ook vertellen wat zij ervan vonden. Ze kunnen je vertellen wat de werking ervan is, voor wat voor huidtype het geschikt is en hoe je het aanbrengt zodat je er het meeste profijt van hebt. Niet alleen dure merken zullen positief bevonden worden want wat voor de ene persoon prettig is kan dat voor de andere juist niet zijn. Ook een wat voordeliger merk kan goed zijn en als je niet zeker weet of je het gebruik van een serum wel prettig vindt kies je het beste eerst voor een wat voordeligere variant.