Kanters-bhv.nl

BHV – Zorg – Medisch

Tips voor het uitzoeken van een lichtgewicht rolstoel

lichtgewicht rolstoel

Wist je dat er eindeloos veel mensen zijn die in een rolstoel zitten en nog niet het belang inzien van een lichtgewicht rolstoel? Jij natuurlijk wel. Jij ziet namelijk alle voordelen van deze bijzondere rolstoelen:

  • ze zijn duurzamer
  • ze zijn lichter
  • ze zijn makkelijker mee te nemen en op te vouwen

Een lichtgewicht rolstoel kan je leven echt een stuk makkelijker maken. Op pad gaan is laagdrempelig en je hoeft je geen ongeluk te tillen elke keer als je iets wil ondernemen en je rolstoel in je hand moet hebben. Het is een geweldige uitvinding waar menig persoon al baat bij heeft gehad.

lichtgewicht rolstoel

Verschillende opties

Ook binnen de wereld van de lichtgewicht rolstoelen zijn er nog veel diverse soorten. Je hebt allereerst natuurlijk de aangeduwde rolstoel. Dit is een rolstoel die ervoor is ontworpen om door iemand anders geduwd te worden. Dat is dus voor personen die regelmatig of altijd voortgeduwd moeten worden. Vaak is dit alleen het geval bij mensen die zeer tijdelijk in de rolstoel zitten of die zelf de mogelijkheid niet meer hebben om te sturen en duwen. Daarnaast heb je de rolstoel die je zelf voort kunt bewegen. Dat model is het meest gebruikte op de markt. De meeste mensen die het nog kunnen hebben een voorkeur voor zelf hun rolstoel besturen. Je hebt dan de vrijheid om te gaan waar je wil en dat is voor veel mensen heel belangrijk. De derde optie is een elektrische rolstoel. Dit kan prettig zijn, met name als het zelf sturen erg zwaar voor je is en je al elke dag in de rolstoel moet. 

lichtgewicht rolstoel

Neem de tijd

Neem absoluut de tijd om het aanbod te bestuderen want er is zoveel waar je uit kunt kiezen. Het zou jammer zijn als je onnodig veel betaalt omdat je geen research hebt gedaan.